С поклонения почитат Васил Левски в Димитровград и Хасково

контакти

С общоградско поклонение в Димитровград на 19 февруари ще бъде почетен Васил Левски. Програмата, по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата, ще е в двора на едноименното училище и пред бюст-паметника на българския революционер и национален герой.

Началото ще е от 10.15 часа, когато почетен караул от Военно формирование 52740 – Хасково ще бъде построен пред паметника на Васил Левски.

Минути по-късно ще се състои церемония по издигане на националното знаме в двора на ОУ „Васил Левски“, което ще отбележи патронния си празник.

След слова на официални лица и поетичен рецитал, шествие ще се отправи до бюст-паметника на Васил Левски, в парка до училището, където ще бъдат поднесени венци и цветя.

Възпоменателна церемония – поклонение за Апостола на свободата организира и Община Хасково, ден по-рано. Тя е съвместно със СУ „Васил Левски“, Военно формирование 52 740 и Регионален исторически музей – Хасково. Тя ще бъде на 18 февруари от 11,00 часа пред паметника на Апостола на свободата в Хасково, в двора на едноименното училище, където ще бъде отслужена панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност пред живота и саможертвата на Васил Левски.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук