С ПОКЛОНЕНИЕ ВЪЗПИТАВАТ ДЕЦА НА ПАТРИОТИЗЪМ

Деца от градините в Димитровград днес почетоха паметта на Христо Ботев и отдалите живота си за национално освобождение. На 2 юни за първи път се прави такова оргазнизирано посещение за най-малките жители. Така отрано у тях да се възпитава патриотично чувство и единство, коментираха педагози. Някои от тях споделиха, че децата вече са научили кой е Ботев, че звучат сирени и като българи наш дълг е да отдадем почит и поклонение.

Събитието запона с изпълнения на Забавно-духов оркестър, певческа група към читалище „Николай Хайтов“, рецитал от ученици към Общинско предприятие „Детски и младежки център“. Последваха едноминутно мълчание, полагане на венци и цветя от страна на гражданите и официалните лица. Традиционно, точно в 12:00 часа, зазвучаха сирени. Направи впечатление, че за разлика от предни години, хората по централната градска част спряха забързаното си ежедневие, за да отдадат почит към героите.

office2 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук