С панделка от 300 свещи почетоха деня за борба срещу СПИН

За 10-и пореден път Общинският ученически парламент, към Общинско предприятие „Детски и младежки център“ – Димитровград, почете Световния ден за борба със СПИН/ХИВ, отбелязван на 1 декември. Младежите отново подредиха традиционната светеща панделка пред сградата на предприятието. За направата й бяха използвани 300 свещи, чийто пламък показа подкрепата към хората, живеещи с това заболяване.

За първи път този ден е отбелязан през 1988 г. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с вируса, обявява 1 декември за Световен ден за борба със СПИН.

От 1996 г. с отбелязването на този ден се заема Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден се превръща в начало на целогодишна кампания, с акцент върху превенцията, образованието и информираността.

Членовете на Общинския ученически парламент разкриват, че отбелязват Световния ден за борба със СПИН, защото той е добър повод да се замислим дали знаем достатъчно за вируса.

На всеки десет минути някъде на Земята някой се заразява с ХИВ ни припомниха те и подканиха всички техни съграждани да се информират и предпазват от вирусите, особено сега, когато върлува и друг опасен вирус.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук