С нов стерилизатор решават дългогодишен проблем в МБАЛ „Св. Екатерина“

контакти

Процедура за доставка на система за парно-вакуумна стерилизация на МБАЛ „Света Екатерина“ обяви Община Димитровград по „Интелигентна медицина” (SMART_MED). Тя включва още монтиране и въвеждане в експлоатация, гаранционно обслужване, обучение на персонала. Прогнозната стойност е малко над 143 хил. лева без ДДС, която е максимално допустима за поръчката.

Сегашният стерилизатор – за дрехи, инструменти и всичко останало, е откакто е създадена болницата. Ако спре, ще трябва да търсим на други места, което ще увеличи разходите и по-трудно ще осигуряваме стерилност. Поправян е нееднократно. При последния ремонт стана ясно, че няма накъде вече и трябва да бъде подменен, заяви наскоро в интервю за izvestnik.info управителят на димитровградската болница д-р Алдин Карагьозов.

Потърсен за допълнителен коментар, той бе категоричен, че с новия стерилизатор ще се реши дългогодишен проблем, който от няколко години е осезаем. Без тази система болницата не може да функционира. Сегашната е толкова стара, че трудно подлежи на ремонт, подчерта д-р Карагьозов.

Преди дни Община Димитровград обяви още две процедури по SMART_MED – за доставка на болнични легла и оборудване за лаборатория на МБАЛ „Света Екатерина“.

Предстои да бъдат доставени 50 механични двусекционни болнични легла, като прогнозната стойност по поръчката е малко над 60 хил. лева.

Оборудването за лабораторията включва биохимичен анализатор, хематологичен анализатор, електролитен анализатор, кръвногазов анализатор, коагулометър, уринен анализатор, микроскоп, дестилатор и две центрофуги. Прогнозната стойност по поръчката е близо 168 хил. лева.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук