С нови директори са библиотеката и детският център в Димитровград, след конкурси

След проведени конкурси, с нови директори са Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Общинско предприятие „Детски и младежки център“.

Валентина Терзиева е новият директор на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.  Евгени Пенев е класиран на първо място от кандидатстващите за директор на ОП „Детски и младежки дейности“, съобщиха от Общината.

Валентина Терзиева е висококвалифициран специалист в библиотечното дело. Тя изпълняваше временно длъжността директор на библиотеката, след пенсионирането на Петко Каневски.

Валентина Терзиева

Терзиева е магистър по „Библиотечно-информационни науки и културна политика“ и  настоящ докторант в СУ „Св .Климент Охридски“ във Философския факултет, катедра „Библиотечно-информационни науки“.  Професионален бакалавър по Книгоразпространение, бакалавър по Библиотечно-информационни дейности. Работи в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград от 14 години, 2017-2020 –   главен библиотекар, завежда звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки“. Проявява интерес в областта на маркетинга и библиотечния мениджмънт, връзките с обществеността. Автор е на книгата „Очи към света – хроника на едно шестдесетилетие“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение за града.  Владее английски език.

Евгени Пенев

Евгени Пенев е добре познат в системата на образованието в Димитровград. С 25-годишен професионален опит, от които през последните две години е старши начален учител в ОУ „Ал. Константинов“. Преди това единадесет години е зам.-директор по учебната дейност на училището. Евгени Пенев е с III Професионално-квалификационна степен от СУ „Св.Климент Охридски“. Завършва висшето си образование през 1996 г. в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.  Владее немски език.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук