С НАСТЪПВАНЕТО НА ЕСЕНТА ЗАЧЕСТЯВА КОНТРАБАНДАТА НА МАРАТОНКИ

С настъпването на есента зачестява контрабандата на спортни обувки – ментета, констатират от Агенция Митници. Само през последните дни митничарите на Капитан Андреево са открили и задържали общо 671 чифта фалшиви спортни обувки с етикети и лого на търговските марки Nike, Adidas и Converse.

Най-голямото количество от 280 чифта маратонки, носещи знаци на световноизвестни търговски марки, са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ през България за Румъния. Всички маратонки-менте са били в личния багаж на румънска гражданка. Значимо количество фалшиви спортни обувки е открито и в личния багаж на българска гражданка, пътуваща с лек автомобил с хасковска регистрация.

Спортните обувки са задържани поради съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост. За случаите ще бъдат сезирани правопритежателите на търговските марки, уточняват от Агенцията.

office2 ban

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук