С музиката на Вили и народен хор „Боряна“ в театър „Апостол Карамитев“

контакти

Музикалното събитие „С музиката на Вили“ ще се състои на сцената на димитровградския Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ на 14 октомври от 19:00 часа. Следващата проява – концерт на женски народен хор „Боряна“, ще се проведе на 16 октомври от 18:30 часа. За първото, билети има на касата на театъра, а за второто – входът е с покани, които също могат да се получат от касата на театъра.

В концерта „С музиката на Вили“ ще участват Хилда Казасян, Васил Петров и Плевенската филхармония. Той е в памет на големия български диригент и музикант Вили Казасян.

Музикалното събитие, под диригентството на Борислав Йоцов, е с специалното участието на джаз триото Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов.

С името на легендарния Вили Казасян са свързани „златните години“ на Биг бенда на Българското национално радио и Фестивала за българска популярна песен „Златният Орфей“, както и конкурсите „Тромбата на Вили“ и „Мелодия на годината“.

Изявата на женски народен хор „Боряна“ е част от програмата на Есенните музикални дни „Жул Леви“. Ценителите ще имат удоволствието да се насладят на прекрасните гласове на изпълнителите, под диригентството на Николай Гурбанов. Да се върнем към българските корени е мотото на това музикално приключение.

Работно време на касата на театъра в Димитровград е от 10:00 до 14:00 часа и от 15:00 до 19:00 часа, всеки работен ден. За допълнителна информация, тел. 039166336 и 0879294603, както и на страницата на ОДТ „Апостол Карамитев“.

Междувременно, на 28 септември, събота, ще се състои концерт на Народен хор – Ябълково, по повод 70-годишнината от създаването му. Той ще започне в 10:00 часа в читалищния салон на димитровградското село. Организатори са Община Димитровград и ябълковското читалище „Христо Ботев 1871“, към когото хорът е част. В концерта ще участват местни и гостуващи колективи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук