С МОТОРИ ЩУРМУВАТ ЖЕЛЕЗНИЯ МОСТ НАД ЛИНИЯТА

контакти

Има случаи на преминаване с мотори през железния пешеходен мост над линиите, по известен като пасарелка. Това обяви не друг, а сам кметът на Димитровград Иво Димов пред мястото на попълзновението. Случаите се свързват или с интереса от подобно деяние, или за да се съкрати удобно разстоянието, след бутането на надлеза.

Камерите са свързани с полицията. Те правят записи, които се пазят един месец. Призовавам хората да бъдат съвестни, да пазят съоръжението и мерките за безопасност, каза кметът.

За доказателство, че камертите работят, бе монтиран временно монитор, на който се вижда как хората преминават. Монтирани са и две допълнителни, което прави общият им брой – 8. Такива ще има и на другия пешеходен мост над линиите до „Лидл“, където тече поставянето на асансьорите. До края на месеца съоръжението трябва да има издаден Акт 16.

Иво Димов допълни, че гражданите периодично сигнализират, при нарушения. Така бе преди две седмици, когато една от камерите в асансьора изчезна. В друг случай будни граждани се оплакали, че в асансьора някой бил натоварил торби с цимент. Оказало се обаче, че става дума за тестване на неговата товароносимост. Фирмата направила тест, за да увеличи възможността за носен товар. Наложило се да извършат корекции, защото машината блокирала, когато влезнат около 4 човека.

Въпреки че с асансьор е по-лесно, апелът към хората е да не го ползват, ако нямат необходимост. Все пак, той е предвиден предимно за инвалиди, трудноподвижни лица и майки с деца. Родител днес с количка се опита да хване асансьора на самата пасарелка. Дълго време не успя да се вреди заради чакащите. В крайна сметка, реши да нарами количката с детето и да тръгне по стълбите надолу. Не са рядкост случаите, в които здрави и прави младежи чинно чакат асансьора, сякаш ще отиват някъде много нависоко.

office2Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук