С МОЛЕБЕН ОТЕЦ ГЕОРГИ БЛАГОСЛОВИ ОБЩЕСТВЕНАТА ПЕРАЛНЯ

Обществена пералня
контакти

Отец Георги от храм „Свети Димитър“ отслужи молебен при официалното откриване на обществената пералня на Димитровград. Той благослови начинанието, работещите там и дошлите гости. Организаторите осигуриха свещи за всички, както и традиционна ритуална пита.

Откриването, в присъствието на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, направи кметът Иво Димов, който плисна менче с вода. Той пожела на екипа успешна година по проекта. При завършването му тази пералня наистина да се превърне в обществена и да се наложи нейното разширяване.

Общинско социално предприятие „Обществена пералня“ е финансирано по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд и Европейския съюз. Общата стойност на проекта е 295 533,48 лв.

Към момента в пералнята работят 12 човека от рискови групи. Те извършват следните дейности – сортиране, пране, сушене, гладене, сгъване, опаковане и доставка на прането. Обслужват се общински детски и здравни заведения, социални услуги и подобни структури.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук