С МЕСЕЦ ЗАБАВЕН ПУСКЪТ НА НАДЛЕЗА ЗАРАДИ СНЕГА?

контакти

Като заваля, та цяла неделя… Като заваля и натрупа, та не се вдигна цяла неделя снегът. Ще ли бъде завършен за Великден надлезът? Този въпрос пак развълнува гражданите на Димитровград. А срокът бе поставен в средата на февруари от строителния инженер от „Терна“ Велизариус Пагонис. Преди това твърденията бяха, че съоръжението около Водната кула може да бъде свършено до март, което, явно, не стана.

nadlez-snqg-1Предположенията са, че падналият сняг ще забави пуска на надлеза поне с 20 дни. Сега инж. Пагонис не  конкретизира срокове, позовавайки се на променливите и критични от миналата година насам метеорологични условия. Допълни само, че се прави всичко възможно строителните работи да приключат колкото може по-скоро.

Минимум три дни трябва да се задържи без валежи и слънчево, за да се подхванат основните работи. В момента се слагат мантинели, предстои полагането на плочки по тротоарите, на малък участък се довършват бордюрите. Всичко друго е направено, включвайки ВиК, електро и т. н. Междувременно, изчистен е снегът по отсечките около съоръжението, за да могат да влизат машините и да съхне по-бързо участъкът. Според прогнозата, обаче, валежите, макар и по-слаби, ще продължат до края на седмицата.

baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

5 КОМЕНТАРИ

  1. Гадни византийци първо беше коледа после 1-ви март ,1-ва пролет, великден сега пак не се знае.Докога трябва да ви търпим ако беше някъде в друга държава да са ви начукали такива неустойки че щяхте да работите денонощно без да ви пречи времето

  2. дано до 31.12 .2015 г. да стане какво ли още ще измислят а за неустойки и дума не може да става… пълна трагедия… не вярвам на никой ….

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук