С МЕНЧЕ, ПИТА И КОПКА ЗАПОЧНА РЕМОНТ НА ПЪТ ДО КАСНАКОВО

контакти

С плисване на вода от менче, първа копка и пита дадоха началото на ремонтните дейности по рехабилитацията на пътя от разклона на Каснаково до Клокотница, с дължина 2689 метра. Откриването направиха кметът на общината Иво Димов и Кузман Кузманов – управител на фирмата-изпълнител „Европът 2005“ ЕООД – Хасково. На събитието присъстваха председателят на ОбС Стефан Димитров, общински съветници и др.

Този път е важен не само за общината и селото, но и за цялата област. Ще осигури нормален достъп до една от най-значимите туристически атракции – Светилището на нимфите и Афродита, каза Иво Димов. Той благодари на администрацията и на предишното управление за осъществяването на начинанието. Допълни, че има участък от 600, намиращ се от границата на общината до главния път, който не е част от проекта. Той попада в рамките на хасковската община. Иво Димов ще помоли колегата си Георги Иванов да отдели средства за изкърпването му.

Дейностите на пътя ще включват укрепване на двата краища, поставяне на 7000 кубика трошен камък и 5000 тона асфалт. В Каснаково ще се поставят 8000 метра нови бордюри и 5000 кв. метра тротоарни плочки. Намерението на изпълнителя е да завърши отсечката за 4 месеца, а не за 6, както е по срокове. Целта е да използваме максимално строителния сезон, каза Кузман Кузнамов.

Ремонтът се осъществява по проект „Димитровград за достъп“, финансиран по програма за европейско териториално сътрудничество Гърция – България  2007-2013. Водещ партньор е община Димитровград, а партньор община Суфли, Гърция. Общата сума по него възлиза на 2 780 324 лв., от които 98 627 лв. – отделени за непредвидени разходи. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук