С КУРАБИИ И ПЕЧЕН ВУРСТ ПОСРЕЩАТ ДЯДО КОЛЕДА В ДИМИТРОВГРАД

Традицията от предните години се запазва в Димитровград в навечерието на празниците. Дядо Коледа отново ще пристигне на централния площад със своя ретро автомобил. Това ще стане по време на паленето светлините на Дървото на надеждата. Кога елхата ще светне, от Общината не уточняват, засега.

Събитието ще бъде съпътствано от богата празнична програма. Белобрадият старец ще бъде посрещнат на центъра от деца и родители, които ще приготвят на място курабии. Друга новост, която ще ни доближи до посрещането на празниците в Европа, ще бъдат и скарите, върху които ще се пече *вурст. В коледните къщички малчуганите ще творят венци, свещи и коледна украса. В пощенска кутия те ще могат да изпращат писмата си до Дядо Коледа. Компания, почти сигурно – ще му прави талантливата млада певица Крисия, която се представи блестящо на детската Евровизия.

Всяка година се стремим да включваме нови неща. През тази различното е, че ще има разнообразни атракциони. Сред тях са – въртележка и влакче. През целия месец декември, пък – ще има фотоманекен за снимки, коментираха от Общината.

*Вурст – традиционен немски колбас

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук