С МЛЯКО, МАЙОНЕЗА И ШОКОЛАД ИЛЮСТРИРАТ РОЛЯТА НА МАРКАТА

Хасковска търговско промишлена палата
контакти

Кисело мляко, майонеза и шоколад послужиха при илюстриране значението на марката за бизнеса. В презентацията си адвокат Иванка Пакиданска използва хранителните продукти, добавяйки към тях безалкохолни напитки. Тя е представител по индустриална собственост и европейски патентен представител.

В лекцията Пакиданска акцентира най-вече на визуалния ефект при потребителския избор. На първо място марката е знак, отличавайки я от другите. Дава гаранция за качеството. Характерна е с графика, цвят, форма и т. н. Целта е не само да бъде атрактивна, но и да накара потребителите да избират същите продукти повторно.

Кисело мляко „Конуш“ например има специфична опаковка. Това го различава от останалите млечни произведения. От „Милка“ пък налагат лилавия цвят, известен по целия свят и т. н.

Адвокат Пакиданска говори още и за регистрацията на бранда. Оттам – какви права, задължения и законови актове следват от това.

Презентация направи Александър Лачев. Той засегна хармонизирането на законодателната рамка в Гърция и България. Обхвана предпоставките за стандартизиране на качеството, стоящи в основата на успешния бизнес и натрупване на пазарен опит.

Представянето на практиките протече в зала „Гросето“, където се проведе информационен ден на тема: „Марки и стандарти – гаранция за успешен бизнес“. Той се осъществи в рамките на  проект Market Control, финансиран по Програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013”. Изпълнява се от Хасковската търговско-промишлена палата.

Събитието откри Росен Кузев. Заместник-кметът отчете приноса на ХТПП за подобряване търговските отношения между България и Гърция. Изрази също така желанието на общината да бъде партньор в бъдещи проекти.

Приветствие към участниците отправи председателят на ХТПП Янчо Янев. Преди започване на презентациите, той представи проекта и партньорите. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук