С ИНТЕРАКТИВНИ КАРТИ И РЕГИСТРИ ПРИВЛИЧАТ ТУРИСТИ

newbeautyВ момента се разработват интерактивни карти. Една от тях ще обхване региона, за да бъдат обектите още по-добре представени пред туристите. Това стана ясно, след днешното посещение на министъра на туризма Николина Ангелкова в Хасково, където тя имаше среща с бизнеса и местната власт от областта. В нея участие взеха народният представител Даниела Ангелова, кметът на Хасково Добри Беливанов, кметът на Димитровград Иво Димов, областният управител Станислав Дечев и др., уточняват от Министерството на туризма.

По време на разговорите стана ясно, че се наблюдава все по-голям ръст на спортния и конгресния туризъм в община Хасково. Нощувките в областта през последните години са нараснали двойно, като за 2015 г. те са над 92 хил. Пренощувалите са близо 57 хил., а приходите само от нощувки са повече от 3,5 млн. лв.

Същевременно, Министерството на туризма продължава да разработва онлайн регистър. Идеята е платформата да бъде достъпна през интернет сайта на ведомството.

Резултатите показват, че има все по-голям интерес към онлайн регистъра на атракциите, който разработихме през миналата година. Това ни мотивира да го надградим, като разработим регистър и за всички фестивали и други събития, които предизвикват туристически интерес, коментира Николина Ангелкова. Целта е да се подпомогнат общините, за да се популяризират, на национално и международно ниво, събитията, като същевременно ще може да се планира по-добре и тяхното провеждане.

Тази информация и към момента е налична, но е разпръсната между няколко институции. Важно е да я обединим и да я направим достъпна за всички, подчерта министър Ангелкова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук