С ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРЛАМЕНТА НАГРАДИ РЕЦИТАТОРИ СТЕФАН ДИМИТРОВ

Председателят на Общинския съвет в Димитровград Стефан Димитров изпълни своето обещание – да награди с екскурзия до Народното събрание всички участници в конкурса за рецитатори „Моята България“. Това стана вчера, пише на Фейсбук страницата си „Да за Димитровград“.

Коалицията организира конкурса в началото на годината, посветен на Националния празник 3 март. Той бе за  индивидуални изпълнители на произведения от български автори. 57 деца пробваха в него рецитаторските си възможности. Първенец стана Георги Стойчев, изпълнил стихотворението „Възпоминания от Батак“.

Георги
Георги

Междувременно, от „Да за Димитровград“ посетиха музея на социалистическото изкуство в София. Дали ще се състои в Димитровград Алеята на монументалното изкуство, питат от коалицията. Стефан Димитров, както писахме, предлага да придобием Паметника на съветската армия, ако бъде демонтиран от сърцето на столицата.

Ние в Димитровград определено имаме какво да покажем от този исторически период и ще е неадекватно да не го направим. А ако придобием и паметници от времето на социализма и от други общини, може да се получи нещо наистина уникално. За да не се забравя!, допълват от сесийната група в местния парламент.

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук