С един заместник-областен управител остава Хасково

Областните администрации в страната, с изключение на София,  Бургас, Велико Търново, Варна, Пловдив и Стара Загора, ще бъдат с по един заместник-областен управител.

Двама са заместник-областните управител на Хасково – Виолета Желева и Мартин Узунов, встъпили в длъжност в края на май месец тази година. Кой от двамата ще остане на поста от следващата година, още не е оповестено. От друга страна, предстои избирането на титуляр и негов заместник, които ще работят с новото редовно правителство. На поста като областен управител сега е инж. Минко Ангелов, представител на служебната изпълнителна власт през 2021 г.

Принципното решение за броя на заместниците стана с изменение на Устройствения правилник на областните администрации, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

Предложеният проект на акт не води до въздействие върху държавния бюджет. С него броят на заместник-областните управители е намален до един във всяка област, с изключение на област София, за която намалението е до двама заместник-областни управители. С цел повишаване на административния капацитет и подобряване на изпълнението на функциите, в областните администрации на областите Бургас, Велико Търново, Варна, Пловдив и Стара Загора с настоящите промени се предлага увеличаване на заместник-областните управители на посочените области до двама, поясняват от МС.

Снимка: Областна администрация – ХасковоПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук