С единодушие приеха бюджет 2020 на Димитровград, в размер на 44 313 177 лева

контакти

С единодушие Общинският съвет прие бюджета на община Димитровград за 2020 г., в размер на 44 313 177 лева. От 30 участвали в гласуването общински съветници 29 бяха „за“, само един – „въздържал се“.

В началото председателят на ОбС на БСП Койчо Николов представи становището на групата на социалистите, подчертавайки, че не изпадат нито в максимализъм на исканията, нито в безкритичност. Николов изрази удовлетворение, че значителна част от средствата са определени за образование, здраве, социални, спортни и културни дейности, но за населените места не достигат финанси. Николов посочи още няколко точки, с настояване за подобряване качеството на питейната вода в няколко села, да влезе своевременно в сила наредбата за стипендии на бъдещи студенти от Димитровград, както и да бъде насочено вниманието към намаляване на таксите за детски градини. Подчерта и позицията на социалистите от предходните мандати – да се запазва общинската собственост.

Отношение по бюджета взе и общинският съветник от „Движение заедно за промяна“ Мартин Колев, който гласува с „въздържал се“. Той подкрепи становището, че трябва да се търсят варианти за намаляване на таксите за детските градини, както и че не са отделени достатъчно средства за малките населени места. Според него, няма стратегия за увеличаване приходите на Община Димитровград от собствени дейности. Каза още, че голяма част от предложенията на групата му не са приети от мнозинството, което е свързано с разминавания в политиките.

Кметът Иво Димов благодари за позитивната оценка, личаща от категоричната подкрепа в гласуването за финансовата рамка. Представеният бюджет определя реалните възможности на Община Димитровград. Винаги съм казвал, че ще се разпростираме спрямо възможностите си. Ключовата дума за нас е „баланс“, подчерта градоначалникът.

Допълнителни подробности за бюджета може да видите в точка 4 от дневния ред на януарското заседание на ОбС.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук