С ДЕФИЛЕ НА ПАЗАРА ВРЪЧИХА НАГРАДАТА „ЗЛАТЕН ШЕВ”

С дефиле пред спортна зала „Младост”, в най-оживения – неделен ден на Димитровградския пазар, бяха връчени наградите в ревюто-конкурс „Златен шев”. Организатори бяха НПО „Младежта в действие” и коалиция „Да за Димитровград”, а участници – 7 фирми и производители на облекла. Модна къща „Нели” спечели голямата наградата с най-много гласове – 146. На второ място се наредиха Дияна и Мария Атанасови за колекцията си от ръчно плетени копринени рокли. Те събраха 137 гласа.

В рамките на една седмица димитровградчани, както и почитателите на местните модни марки от страната, имаха възможност да гласуват за снимките с колекции в социалната мрежа „Фейсбук”.

Наградата „Златен шев” връчи председателят на Общински съвет – Димитровград Стефан Димитров. Той благодари на включилите се в ревюто фирми, както и на организаторите. „Надяваме се следващата година повече производители да се решат да покажат изделия. Модният бизнес е важен елемент от развитието на икономиката на града ни. На малките и средни фирми от този бранш са необходими добри специалисти. Затова се надявам скоро да бъде приета и осъществена идеята на „Да за Димитровград” за създаване на специализирана паралелка за обучение по моден дизайн и текстилни технологии”, синтезира Димитров.

Снимка от dimitrovgrad.bgvesti.net

tivibearings ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук