С „Горда България“ ПЕГ „ Д-р Иван Богоров“ почете Освобождението и своето основаване

контакти

Състезание по история „Горда България“ се проведе във видеозалата на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“. То бе по повод 145 години от Освобождението на България, в навечерието на Националния празник 3 март, както и по повод 30 години от основаването на езиковата гимназия в Димитровград.

Състезанието подготви старши учителят по история и цивилизации и гражданско образование Тодор Тодоров, който бе и негов водещ. Откри го директорът на школото Красимир Кръстев. Успех на участниците пожела кметът на Димитровград Иво Димов, който поздрави ръководството и колектива за утвърждаването на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ през годините.

Историята ни показва правилния път и най-вече да помним заветите на всички, отдали живота си за Свободата и Независимостта на България, за да може страната ни да просперира и да бъде част от европейската ценностна система, сподели градоначалникът.

В състезанието участваха отбори от 9-и А, 9-и Б и 9-и В клас. Всеки от тях разполагаше с 8 карти, с извени исторически личности или събития. На гърба на картите имаше въпроси и възможни отговори, които състезателите трябваше да посочват, за да се придвижват напред в класирането.

За отборите имаше предметни награди и торти, с герба на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук