С ВЪНШЕН АСАНСЬОР БИБЛИОТЕКАТА И МУЗЕЯТ СТАВАТ ПО-ДОСТЪПНИ

С външен асансьор, платформи и рампи ще бъде подобрен достъпа на хората с увреждания до сградата на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Исторически музей. Те ще се изграждат по спечелен от Община Димитровград проект по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия Финансов механизъм по Схема „Достъпност на културното наследство за обществеността”, с проект „Съхраняване на културната идентичност на Димитровград в съвременния общоевропейски контекст чрез достъпност на Комплекс Музей – Библиотека и превръщането му в културен център“.

Проектът е на стойност 870 000 лв., част приоритетите за развитие на Община Димитровград в периода 2014 – 2020. Основната цел е допринасяне за опазването на културното наследство на Димитровград за бъдещите му поколения. По разработката се предвижда също така въвеждането на интерактивни технологии за виртуални посещения на експозиционните зали, достъп до базите данни на музея и библиотеката.

По кампанията „За чиста околна среда – 2015“ на „Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда“ /ПУДООС/, Общината спечели и ще реализира общо шест проекта на стойност 45 000 лв. Струва си да се отбележи, че от общо 18 одобрени проекта за цялата Хасковска област, 6 ще бъдат изпълнявани в община Димитровград, съобщават още оттам.

Предстои окончателно одобрение и подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ по схема на Националния Доверителен Екофонд за мерки за енергийна ефективност за училището в село Крепост. Очаква се проектът, с който общината спечели финансиране, да бъде на стойност около 420 000 лв, допълват от администрацията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук