С вентилатори ще разхлаждат търговци и клиенти на Бабин пазар

контакти

Пет вентилатора ще бъдат монтирани на обновения Бабин пазар в Димитровград, с които да се създаде раздвижване на въздуха и разхлаждане на търговци и клиенти. Допълнително сложихме и щори – по прозорците и тавана, за да ограничим слънчевите лъчи, съобщи кметът Иво Димов.

Информацията градоначалникът сподели на днешната сесия на ОбС, след въпрос на общинския съветник Димитър Петров, който обясни, че има проблем с високите температури и невъзможността там да се извършва по-сериозно охлаждане. Петров попита какво може да бъде направено и допълни, че през зимата също може да има проблем, когато температурите се понижат.

Вариант е Общината да отдели 60-70 хил. лева и да сложи климатици, който обаче не е рентабилен, включително, защото след това трябва да се плащат и големи сметки за ток, обясни Иво Димов. Кметът, от своя страна, подчерта, че преди да бъде направен ремонтът на Бабин пазар, хората бяха на открито, но тогава такива въпроси не се повдигаха. Въпреки това, ще се използва по-лек вариант на финансиране, с монтирането на вентилатори.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук