С бюлетини ще продължи гласуването в секция в Димитровград

По-късно се разбра за още една – в село Странско

С бюлетини ще се гласува в една от секционните избирателни комисии (СИК) в Димитровград. Става дума за 32-ра СИК в училище „Любен Каравелов“.

Там проблемът с машината е неотстраним и вотът ще мине на хартия, информираха от Районната избирателна комисия (РИК) – Хасково.

Това обаче ще стане след решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), което малко след 9:30 часа не бе факт, макар проблемът да е станал ясен малко след старта на изборния ден.

От 32-ра СИК коментираха, че машината е тръгнала в началото. Гласували са 5 човека и се е развалила. След спирането й, на конкретното място спира и гласуването, до решението на ЦИК.

На старта на изборния ден, както писахме, имаше проблеми с други две машини в Хасково. Те били програмирани да тръгнат в 8 часа, което довело до забавяне.

По-късно се разбра, че в още една секция в община Димитровград е имало дефект с машината и се е наложило да се гласува с бюлетини – 86-та СИК в Странско.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук