С БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА И ВЕЧЕР НА СВЕЩИ ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА ИЗПРАЩАТ 2013-ТА

С благотворителна коледна изложба-базар дейците на културата в Димитровград изпращат 2013 г. Тя е подредена в зала „Асен Крайшников” и ще остане до 29 декември. Ценителите могат да разгледат акварели, дърворезби, икони и др. Десет процента от средствата от продадените творби ще бъдат предоставени за деца от Димитровград, болни от диабет. За тях ще бъдат закупени подходящи лакомства, за да усетят и те сладостта на празниците.

Експозицията е дело на Дружеството на димитровградските художници, съвместно с Клуба на дейците на културата. В нея свои творби показва Георги Йорданов, който е от Дневен център на възрастни хора с увреждания, а това е първата му самостоятелна изява. Той изработва квилинг, като в настоящата изложба представя около 20 произведения, които е изработил за малко повече от месец. Занимавам се в свободното си време. За мен това е хоби, споделя Георги.

Изложбата откри председателят на постоянната комисия по Култура, вероизповедания и средства за масова информация Христо Цветков. Той благодари на творците, че са подредили красивите експонати. Едни ще могат да си купят, други няма да успеят. Важното е, че само да ги гледаш, ти доставят вътрешна радост, каза Цветков.

Дейците на културата завършиха с вечеря на свещи. За доброто настроение се погрижиха коледари от Долно Белево, деца от СОУ „Васил Левски”, Акустично джаз трио и приятели. Нямаше как да мине и без поетична вечер. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук