С АРТ ИНСТАЛАЦИЯ И ФОНТАН БИБЛИОТЕКАТА СТАВА НА 60

контакти

С арт инсталация и фонтан Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще посрещне своя 60-годишен юбилей. Арт произведението се казва „Празник“ и е дело на твореца Гроздан Грозев, председател на читалище „Култура“. Идеята е на колектива, каза директорът Петко Каневски. Хрумването е изцяло негово. Ние само му помогнахме във формулировката, подхвърли библиотекарката Сийка Танева. Става дума за цветни платна, създаващи атмосфера на тържественост и пълнота, допълни директорът.

Фонтанът пък в момента се монтира във водното огледало на лятната градина. То е дарено от „Ротари клуб“ – Димитровград, с президент Митко Генов. Красивата форма идва от фирма „Химремонт“, представлявана от Иван Иванов и Светльо Иванов,  баща и син, също ротарианци. Съоръжението ще заработи през следващата седмица. Ще разполага с помпа, която ще помага за циркулацията на водата. Ще създава неповторим колорит, сигурен е Петко Каневски.

Празникът културната институция ще отбележи на 31 май. Тогава ще бъде представена книгата „Очи към света – хроника на едно десетилетие“. Издадена е през тази година, с автор Валентина Терзиева. Редактор на творбата е поетът Кръстьо Кръстев. Преглед на библиографската справка – дело на майсторката на стиха Величка Петрова. В нея читателите ще прочетат летописа на библиотеката, нейното създаване и развитие. От страниците и ще се запознаят със служителите, които днес посрещат малките и големи, редовните и не чак толкова редовни читатели. Всеки от тях представен от сериозната и в същото време хумористична страна. В ръцете ви ще попадне безценна справка за отразяването на библиотеката в периодичния печат през годините. И много други…

В НОВОТО ВРЕМЕ

В новото време, по път към 65-та и 70-та годишнини управата на културната институция изобилства със свежи идеи. Една от тях е цялото пространство на лятната градина да се превърне във „Вернисаж“ – изложба на открито. Освен това, пространството да стане постоянно седалище за културни прояви. Друга новост – след време външните железни врати да се изместят в посока на парка. Така, да се увеличи пространството, изпълнено с артефакти. Да се направи и кафе, с озвучение и удобни места. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук