Със стрелба озаптяват залостен в камион на границата шофьор

Стрелба се е наложила на ГКПП „Капитан Андреево“, за да бъде озаптен чужд гражданин, шофьор на  товарен автомобил, в който се залостил. Той отказал да съдейства на органите да обработят документите му за превоз и потеглил с камиона, поставяйки под риск хората в района.

Към 22.15 часа на 12 септември началникът на митническата смяна  на пункта поискал съдействие от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“. Шофьор с товарен автомобил „Мерцедес“ на трасе вход в продължение на час и половина отказвал да напусне заетия от него кантар. 47-годишният чужденец не притежавал задължителното разрешително за транзитен превоз и отказвал да го заплати, за да бъде обработен от митничарите и пропуснат да продължи пътуването си, съобщават от пресцентъра на МВР.

Първоначално на мястото е изпратен граничният полицай, в непосредствена близост до кантарите. Въпреки разговорите, водачът отново отказал да напусне кантара, затворил прозорците и заключил вратите на товарния автомобил.

Изпратени са още двама гранични полицаи. Шофьорът демонстративно отказал да напусне кантара, оставайки заключен вътре в камиона. Двама от граничните полицаи продължавали да го убеждават, застанали на степенките от двете страни на кабината. В този момент водачът рязко потеглил назад и започнал да набира скорост, заплашвайки живота на служителите.

Застаналият пред кабината на камиона граничен полицай му разпоредил да спре, шофьорът отново не се подчинил. Служителят произвел изстрел със стоп-патрон и чак тогава, след около 20 метра, товарният автомобил спрял.

Няма пострадали, поясняват от МВР. 47-годишният водач е изведен от кабината и задържан в Гранично полицейско управление – Свиленград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук