СЪС СПОРТЕН ПРАЗНИК ОТКРИВАТ ПЛУВНОТО ЛЯТО

контакти

Със спортен празник на стадион „Раковски“ на 1 юли, от 10 часа, ще бъде открито плувното лято в Димитровград. От тази дата започва да работи ремонтирания басейн „Химик“. С проявата ще се постави началото и на заниманията в Лятната плувна академия за деца. В програмата приоритет ще бъдат здравето и защитата, съчетани с демонстрации от спасителни способи. Ще се включат учениците от ОУ „Пенчо Славейков“, първенци в проведеното наскоро състезание за справяне с бедствия, аварии и извънредни ситуации. Всички деца ще могат безплатно да получат обучение по техники на плуване, съобщи Антоанета Шаркова, началник на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“. Вече има подготвени групи, но от 1 юли родителите могат да запишат децата си в тях.

Новото съоръжение вече е готово за работа. Дейностите около басейна вече са приключили. Там е изградена станция за пречистване на водата, коритото – боядисано с хидроизолационна боя, а бордът укрепен с противохлъзгащ гранитогрес. Направен е също основен ремонт на съблекалните, поставени соларни душове и нови плочки. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук