СЪС СНИМКИ ОТ ВЪЗДУХА ПРИКЛЮЧИХА ПРОЕКТА ЗА ИЗВОРА НА НИМФИТЕ

контакти

Специален снимачен хеликоптер, с четири перки, бе използван в заключителното събитие по проект за Светилището на нимфите и Афродита. Квадрокоптерът, както се нарича, бе атрактивна изненада за зрителите, дошли на обекта край Каснаково да видят спектакъла „Легенда за извора и младостта”, сътворен на сцената от танцьорите на „Галаксико“.

Четирите двигателя помагат за това да се намалят максимално вибрациите. Машинката записва Full HD, едновременно прави и снимки. Може да достига до 500 метра височина. Ползваме го точно за такива обекти – туристически и археологически, разказа фотографът Емил Михов. Той прави филма по проекта, в който ще бъдат използвани кадри от квадрикоптера. Конкретната машина струва 5 хил. лв., с едно зареждане лети около 10 минути, в зависимост от метеорологичните условия. Могат да се монтират допълнително карбонови перки, жироскоп, компаси…

[pullquote_left]НАПРОЛЕТ ОТДЕЛЯТ СРЕДСТВА ЗА ГЕОФИЗИЧНО ЗАСНЕМАНЕ НА КОМПЛЕКСА[/pullquote_left]

Събитието на Извора на нимфите и Афродита откри кметът Иво Димов. На финала сме на една инициатива, важна не само за Каснаково, но и за цялата община. Нашата цел е да развием потенциала на обекта в близкото бъдеще. Надявам се той да стане символ на културно-историческото наследство в нашата община. Напролет ще отделим средства за геофизично заснемане, за да видим как са ситуирани останките от комплекса. Ще търсим средства да надграждаме започнатото още преди 10 години, каза той.

Кратко представяне на дейностите по проекта направи депутатът Владимир Митрушев, който е и негов ръководител. Като най-важна той определи консервацията и реставрацията на част от Римска вила. Следващите дейности включват изграждане на велоалея, свързваща комплекса с манастир „Успение на света Богородица“ – Добрич, и рехабилиране на пътна отсечка. Отчитането на проекта трябва да приключи до 15 януари.

Двамата изразиха също задоволството си от ремонтните работи на пътя, минаващ през димитровградското село. По него вече е положен асфалт, а в момента се нареждат новите плочки по тротоарите.

[box_info]Рекламна агенция MAYA DESIGN – по-добро от очакванията![/box_info] 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук