Със засаждане на дръвчета стартираха парк на приятелството

Със засаждане на дръвчета стартираха парк на приятелството, в двора на бившата „Марбас“ болница в Димитровград. За идеята, още миналата година, съобщи директорът на Дневен център за деца с увреждания Ивелина Златева.

Амбицията ни е да направим парк на социалните услуги, където да организираме концерти, спортни прояви, да каним гости. Започваме с облагородяване на пространството, каза на днешното събитие Златева, организирано по повод Седмицата на гората.

Екоинициативата организира Община Димитровград, съвместно с Държавно горско стопанство – Хасково. То дари 42 фиданки – явор, шестил, кипарис и туя, които ще бъдат засадени в дворовете на различните социални услуги.

Участие в засаждането взеха кметът на Димитровград Иво Димов, заместникът му Яшо Минков, директорът на горското инж. Любомир Илиев, председателят на Българо-скандинавската търговска камара Йоран Свенсон и др.

За мен е важно Димитровград да е сред най-зелените градове в България, акцентира Иво Димов, с благодарност за дарението на областното горско стопанство. Допълни, че още една подобна инициатива ще се осъществи в края на тази седмица. В неделя родители на деца ще засаждат дръвчета в Алеята на новия живот в парк „Марица“. Малко над 100 са заявилите участие, като част от тях са решили да засядат дръвчета на други места.

За различни институции и граждани в региона сме осигурили над 100 дръвчета, специално за седмицата на гората. Отделно от това, предоставихме 320 хил. фиданки на други горски стопанства. През тази година най-мащабно ще е залесяването в Харманли и Свиленград, поясни Илиев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук