Състезатели на клубовете по борба и акробатика – на върха в спорта в Димитровград за 2022 г.

Димитър Димов – треньор на годината. Димитър Лиловски – отличен за дългогодишен принос

Състезателите на спортен клуб по борба „Димитровград“ Георги Иванов и спортен клуб по акробатика и скокове на батут „Младост“ Александър Вакрилов са спортисти на годината на Димитровград за 2022 г., съответно в направления „Мъже и жени“ и „Детско-юношески спорт“. Иванов, както и други отличени от клуба по борба, не успяха да присъстват, тъй като са по състезания.

На тържествена церемония тази вечер кметът на община Димитровград Иво Димов награди най-добрите спортисти и треньори в община Димитровград за 2022 година. Церемонията, която се състоя във фоайето на Спортна зала „Младост”, премина при изключителна тържественост, при която отличените получиха своите призове. За доброто настроение на всички се погрижиха талантите от „Галаксико”.

Спортист на годината за 2022 година в направление „Мъже и жени” е Георги Иванов, състезател на спортен клуб по борба „Димитровград”През 2022 година Георги завоюва бронзов медал на Европейско първенство за юноши до 20 г., златен медал на Държавно първенство за мъже, златен медал на Държавно първенство – юноши, VII място Световно първенство – юноши до 20 г., VIII място Европейско първенство – младежи – до 23 г., X място Световно първенство – младежи до 23 г. и златен медал от Световната купа.

На второ място бе отличена Диана Сарафова, състезател на спортен клуб „Младост“, която през 2022 година завоюва златен медал на Държавното първенство, сребърен медал на Международния турнир, Габрово, XVII място на Световно първенство и XIV място на Европейското първенство в гр. Римини, Италия.

Третото място отиде при Микяй Наим, състезател на Спортен клуб по борба „Димитровград“. През 2022 година Микяй завоюва I  място на Държавното първенство за мъже и V място на Европейско първенство за мъже.

Спортистите в направление „Детско–юношески спорт” за 2022 година са:

I-во място Александър Вакрилов, състезател на спортен клуб „Младост“ – Александър е постигнал през 2022 година: III място и бронзов медал на Световното първенство в гр. София, I място и златен медал в две дисциплини на Държавното първенство, сребърен и бронзов медали на Международен турнир в Италия, I място  и златен медал от Международния турнир в Габрово.

ІІ място Анджелика Георгиева, състезател на спортен клуб „Карате клуб Димитровград“. През 2022 година Анджелика е завоювала III място на Европейското първенство за кадети до 50 кг., гр.София, III място на Националното първенство за кадети до 50 кг., гр. Севлиево и III място Международен турнир „Черно море”, гр. Бургас за кадети до 50 кг.

ІІІ  място Владимир Мандалов,  състезател на спортен клуб по борба „Димитровград“. През 2022 година Владимир е завоювал І място на Държавното лично първенство за кадети, XIV място на Световното първенство за кадети, V място на Европейското първенство за кадети, II място на Балканското първенство за кадети и I място на Световната купа.

ІV място Денис Наим, състезател на Спортен клуб по борба „Димитровград”. През 2022 година Денис е завоювал І място на Държавно първенство за кадети, X място на Световното първенство за кадети, XXII място на Европейското първенство за кадети и III място на Балканското първенство за кадети.

V място Ивайла Димитрова, състезател на спортен клуб „Бугари”През 2022 година Ивайла е завоювала I място на Държавния шампионат по джу-джицу,  гр. Бургас; I място на Балканския шампионат по джу-джицу в Босна и I място на Националната купа по джу-джицу в Пловдив.

VІ място Иванина Жекова, състезател на спортен клуб „Бугари”. През 2022 година Иванина е завоювала І място от Държавния шампионат  по джу-джицу в гр. Бургас, V място на Балканския шампионат по джу-джицу в Босна и II място на Националната купа по джу-джицу в Пловдив.

VІІ място Галена Григорова, състезател на спортен клуб „Бугари” . През 2022 година Галена се е преборила за І място и два златни медала от Държавното първенство и І място и 2 златни медала от Международния турнир в Габрово.

VІІІ място Виктор Янков, състезател на Спортен клуб „Младост”. През 2022 година Виктор е завоювал І място и златен медал от Държавно първенство по скокове на батут, ІV място Международен турнир в Италия, участник в СП.

ІХ място Пресиян Господинов, състезател на спортен клуб „Бугари”. През 2022 година Пресиян се е преборил за I място Държавен шампионат по джу-джицу, Бургас и I място Национална купа по джу-джицу, Пловдив.

Х място Теодор Тончев, състезател на спортен клуб „Фаворит”. През 2022 година Теодор е завоювал І място на държавно лично първенство по кикбокс, златен медал, К-1 във възраст 13-14 г., категория до 63,5 кг.

Отличието „Треньор на 2022 година” е за Димитър Димов от спортен клуб „Младост“ акробатика и скокове на батут. Второто място отиде при Салим Салим от спортен клуб по борба „Димитровград“ и на трето бе отличен Иван Нондов от спортен клуб „Карате клуб Димитровград“. Димитър Димов започва спортната си кариера през 1982 г. като състезател в мъжка двойка в клуба по спортна акробатика в Димитровград. Известно време съчетава треньорска и състезателната дейност. През годините през неговата безкомпромисна дисциплина минават хиляди деца и стотици спортисти, състезатели в националния отбор и шампиони в международни турнири. Основоположник на акробатиката и скоковете на батут в Димитровград и областта.

Отбор на годината” за 2022 година е отборът по борба-кадети на спортен клуб по борба „Димитровград. През 2022 г. тимът завоюва III-то място от 40 участващи отбора на Държавния шампионат в гр. Сливен. В отбора са: Владимир Мандалов, Денис Наим, Исмаил Айваз, Александър Тулба, Емре Мухамед, Роман Фазли, Мелих Рамадан, Веселин Гешев.

Наградата за „Дългогодишен принос в областта на спорта” бе връчена на Димитър Лиловски. От 1966 г. до 1976 г. той е състезател по баскетбол. След като приключва активната си спортна дейност, е назначен за председател на Дружеството за физкултура и спорт в града, което ръководи повече от 12 години. Дружеството отговаря за развитието на всички видове спорт в Димитровград. Това са и годините на изграждане на спортните школи в града и утвърждаването на професионалния статут на футбола. Заради отдадеността и подкрепата му към състезатели и треньори, той се превръща в един от най-обичаните и уважавани хора сред спортната общественост на Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук