Състезания по вдигане на тежести и лека атлетика в Хасково, седмица на спорта в Димитровград

контакти

Държавно лично отборно първенство по вдигане на тежести за всички възрастови групи започна от днес в Хасково. Съответно, на 16 и 17 май ще се проведе състезание от лекоатлетическата верига „А1 атлетика за младежи“. Седмица на спорта, пък, организират в Димитровград от 15 до 20 май.

Първенството по вдигане на тежести в Хасково се провежда в зала „Дружба“ от 12 май /петък/  до 14 май /неделя/, с начало от 9.00 часа в трите дни. Днес то стартира с „Момчета“ и „Момичета“ до 13 г. и продължава с „Кадетки“ и „Девойки“. На 13 май ще са „Кадети“ и „Юноши“, с възможност за включване в програмата и на част от леките категории „Мъже“ и „Жени“. На 14 май продължава с категориите „Мъже“.

За първи път Хасково е част от лекоатлетическата верига  „А1 атлетика за младежи“. Престижното състезание се организира от Българска федерация „Лека атлетика“, Община Хасково и спортен клуб „Атлетик“ Хасково.

На 16 май /вторник/ стадион „Младост“ ще бъде домакин на надпреварата „Детска атлетика“. От 16 часа над 140 деца от детските градини и училищата от Община Хасково ще се включат в забавните лекоатлетически надпревари за най-малките от 6 до 11 години.

На 17 май /сряда/ от 10,30 часа на стадион „Хасково“ ще стартират състезанията от надпревара  „А1 атлетика за младежи“.

ПРОГРАМА – ТРИБОЙ А1 АТЛЕТИКА ЗА МЛАДЕЖИ

10:30 – 60 м – трибой – момичета;

10:50 – 60 м – трибой – момчета;

11:00 – скок дължина – трибой – момичета;

11:30 – скок дължина – трибой – момчета;

12:00– 600 м – трибой – момичета;

12:15 – 800 м – трибой– момчета;

12:35 – награждаване трибой.

Традиционно община Димитровград се включва в Европейската инициатива, която насърчава здравословния и активния начин на живот. В Седмицата на спорта в общината се организират:

15 до 19 май – футбол на малки врати – Мъже. Място на провеждане – стадион „Раковски”;

17 май от 17:30 ч. стрийтбол – мъже и жени, момичета и момчета. Място на провеждане – спортна площадка на ОУ „Пенчо Славейков”;

18 май от 11.00 ч. в спортна зала „Младост“ за първи път в страната ще бъдат организирани и „Училищни игри по джудо“, с ученици от 5 кл. от училища в страната, като в  игрите ще участват деца от София, Пловдив, Хасково, Тополовград и Димитровград;

20 май от 9.00 ч. – турнир по тенис на корт, на тенис кортовете на спортен комплекс „Раковски“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук