Състезание с автомобили на Луната подготвя Илон Мъск

Илон Мъск и неговата авиокосмическа компания SpaceX планират да пуснат в космоса две дистанционно управлявани коли, които да проведат състезание на повърхността на Луната през следващата година, съобщи изданието Business Insider, цитирано от БНР.

За целта SpaceX е наела Франк Стивънсън, известен с дизайна си на автомобили на Ferrari, BMW и McLaren.

Той коментира, че „това е проект, който помага да се развият иноваторите на бъдещето, позволявайки им да мечтаят на едро и да осъзнаят, че нищо не е невъзможно. Космосът е очарователно място, остава неизползвано за начинаещи дизайнери и с нетърпение очаквам да споделя част от моите знания за участниците в този иновативен проект“.

Илон Мъск е известен и със своя Tesla Roadster, електрически спортен автомобил, който беше използван като фиктивен полезен товар за тестовия полет на ракетата Falcon Heavy през февруари 2018 г. и в последствие се превърна в изкуствен спътник на Слънчевата система.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук