Сърбия купува от Беларус ракети и самолети МиГ-29

По-рано този месец дойде и подарък от Русия – шест МиГ-а

контакти

Сърбия ще закупи от Беларус през ноември зенитно-ракетен комплекс C-300 и седем изтребителя МиГ-29, съобщава сръбското издание „Телеграф“, цитирано от български медии.

В началото на следващия месец ще се проведе среща между президентите на Сърбия и Беларус – Александър Вучич и Александър Лукашенко, които ще обсъдят подробностите за сделката. В информацията се казва, че военното сътрудничество между Белград и Минск датира от дълго време, а сега са настъпили благоприятни условия за реализация на намеренията.

Подчертава се, че предложението е по-изгодно от полученото от Москва. Посочва се обаче, че по-рано този месец Сърбия придоби шест МиГ-29 – подарък от Русия. Очаква се да получи безвъзмездно 30 танка и още толкова бойни разузнавателни коли.

Догодина пък Беларус трябва да предаде на Сърбия осем самолета и два ракетни комплекса „Бук“, под условието, че Белград ще плати за ремонта и модернизацията им. Няма да спрем дотук, заканва се президентът Вучич.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук