Съобщават за мъртъв на улицата, оказва се мъртвопиян

контакти

Граждани са сигнализирали снощи на спешния телефон за проснат на улица „Иван Вазов“ в Димитровград мъж, изглеждащ мъртъв. Оказва се, обаче, че не е мъртъв, а мъртвопиян.

Малко след 20:00 часа снощи видяхме човек да лежи по гръб. Неподвижен, изглеждаше като труп. След минути на мястото пристигнаха линейка и полицейска кола. Лекарят потърси пулс у човека… След това, с помощта на полицаи, го сложиха в линейката и заминаха, споделиха очевидци.

За информация, потърсихме директора на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Хасково, д-р Петя Димитрова, към която е клонът на Спешна помощ в Димитровград. Д-р Димитрова подчерта, че щом човекът е взет с линейката, означава, че не е починал.

След допълнителна проверка, уточни, че става дума за алкохолно опиянение, като пациентът дори изпаднал временно в кома.

Откаран е в Спешна помощ в Димитровград и поставен на система. Впоследствие, по преценка, е насочен към МБАЛ Хасково, към Отделението за анестезия и интензивно лечение (ОАИЛ), поради отравянето с алкохол. Не е постъпил обаче в него.

Рано сутринта, след като е изтрезнял в Спешна помощ, подписал, че иска да напусне, коментира лекарка от ОАИЛ. Не бих могла да споделя подробности, тъй като пациентът не е постъпвал при нас. Чух за него сутринта, при представяне на рапорта, каза тя.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук