Създават Министерство на истината. Кой ще го оглави?

Водят разговори за Закон на истината, търсят подкрепа за Конституция на истината

Дойде ни до гуша! На всяка крачка се сблъскваме само с лъжи, лъжи и само лъжи. На това трябва да бъде сложено край веднъж завинаги, защото се спъват всичките ни дейности и намерения. Ще създадем Министерство на истината, заяви изненадващо рано тази сутрин на профила си в социалната мрежа председателят на изпълнителната власт в страната г-н Лай.

Той обяви, че ще се въздържа от повече изявления, докато новото министерство не бъде създадено, тъй като експертите в него трябва да следят и да се намесват, когато самият той, а и всеки друг изрича или използва лъжа по какъвто и да е начин, независимо волно или неволно.

Ще бъда честен с вас. Имам притеснения, че и в сегашните ми думи може да има лъжи. Ето защо съобщавам такива новини в Деня на хумора и шегата, за да имам оправдание един ден, ако ми бъде потърсена отговорност. Затова настоявам колкото се може по-бързо да бъдат проведени процедурите за образуването на новото ведомство, откровен е Лай.

Обсъдили сме го с коалиционните партньори и имаме принципното им съгласие, че ще одобрят промените в структурата на Съвета на министрите. Вече сме водили разговори с тях и за оформяне на Закон на истината. На следващ етап може да помислим и за Конституция на истината, за което ще ни трябва по-широка подкрепа, пояснява председателят.

Министърът на истината ще е без портфейл. Целта е да се избегнат всякакви съмнения и възможности за корупционни практики, става още ясно от съобщението на Лай.

Председателят не коментира определени кандидатури. Източници от Съвета споделят, че може да е и човек от чужбина. Те допускат, че е възможно лицето му да не бъде разкривано, с мотиви за по-голяма сигурност. Това не се приема еднозначно, но други неща будят притесненията им, а именно – кой и как ще бъде избран на поста и какви ще са механизмите, ако и той започне да се поддава на лъжата. Не по-маловажен според тях е въпросът за останалите кадри във ведомството.

В следващите дни се очаква пълно институционално мълчание, след появилите се мнения, че има вероятност да се търси отговорност за установени лъжи със задна дата. Все пак министърът на развитието, потърсен за коментар по други теми, побърза да каже, че напредналите технологии биха позволили да се търсят лъжи и в мислите, за да се изкореняват своевременно. Ако се стигне дотам, ще бъдем още по-близо до благоденствието и ще се приближим до победа на демокрацията, смята той.

Под угрозата, че няма кой да се наеме да го съобщи официално, предположенията са, че една сутрин ще се събудим с вече действащо Министерство на истината… Дано да е само първоаприлска шега…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук