Съдят димитровградчанин, строшил ребра на хасковски лекар

контакти

19-годишен димитровградчанин ще бъде изправен пред съда в Хасково, обвиняем, че на 18 януари е строшил ребра на лекар в Спешното отделение към болницата в областния град.

Делото е насрочено за разглеждане в Районен съд – Хасково на 2 февруари. То е внесено със споразумение между Районна прокуратура – Хасково и защитника на подсъдимия.

Последният причинил лека телесна повреда, изразяваща се в травма на гръдния кош – счупване на 7-о и 8-о ребра вдясно по мишничната линия, без разместване на фрагментите, довела до причиняване на разстройство на здравето на медицински специалист – „лекар – ординатор“ в Спешно отделение при „МБАЛ – Хасково“, при изпълнение на службата му, поясняват от съда.

От МВР – Хасково бяха съобщили по случая, че на 18 януари в 20,15 часа е получен сигнал от Спешното отделение на МБАЛ – Хасково, че двама близки на пациент са нападнали и ударили дежурния лекар. Единият от мъжете, 46-годишен, го обидил, а по-младият, на 19 години, го ударил отзад с крак в областта на бъбреците и ребрата вдясно.

Престъплението е извършено виновно и с пряк умисъл. Обвиняемият съзнавал, че деянието му е общественоопасно, предвиждал настъпването на общественоопасните последици и е искал настъпването им, допълват от съда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук