Съдят двама иранци за контрабанда на хероин за 61 млн. лева

контакти

Обвинителен акт в съда спрямо двама иранци, за контрабанда на 687 кг хероин за 61 904 700 лева, внесе Окръжна прокуратура – Хасково, съобщават оттам.

Първият предаден на съд е на 32 години. На 27 септември 2018 г., през Капитан Андреево, с товарен автомобил-влекач Рено и ремарке пренесъл през границата, от Турция в България, 333 кг хероин за 29 952 900 лева.

На съд е предаден и 47-годишен. На 28 септември 2018 г. с товарен влекач Волво и ремарке той пренесъл по същия маршрут 355 кг хероин за 31 951 800 лева.

При първия случай, обвиняемият влязъл от Турция, представяйки документи за 13 палета, натоварени със строителни плоскости. Част от тях били залепени със силикон. След разлепянето им, е открит хероинът. Другият иранец също превозвал 13 палета със строителни материали, между които е отрита дрогата.

Намереният хероин в двата камиона е най-голямото количество, задържано на Граничен контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево през последните години.

Разследващите установяват, че камионите били натоварени с плоскости от един и същи склад, в промишлена зона на иранския град Урмия. Крайната точка на доставка била фирма в Австрия. В обвинителния акт са посочени доказателства за еднакъв начин на изготвяне на превозните документи, един и същ изпращач и получател, както и мястото на натоварване и начина на укриване на хероина. Двамата водачи се познавали и пътували заедно, един след друг, но не преминали заедно, за да намалят риска от залавяне. Те се намират в затвора, като предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи заседание по делото.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук