СЪДЪТ С ДОКЛАД ЗА ГРАЖДАНСКО НАБЛЮДЕНИЕ

контакти

Районен съд Димитровград ще представи и обсъди доклад за гражданско наблюдение. Става сума за работата по проект „Правосъдието близо до хората” – втора фаза. Брифингът ще се състои на 10 юли, зала 1, в сградата на Темида.

Димитровградският орган сключи през септември миналата година споразумение със сдружение „Център за НПО Разград“  за участието по проекта. Той има за цел да подобри отчетността, прозрачността и етиката в съдебната система на България. Оттам – създаване на национален механизъм и системно гражданско наблюдение. Обект на внимание са 24 съдилища от 24 града в Южна България. Срокът за наблюдение е по три месеца за всеки. Окръжният съд в Димитровград влиза в трета група, заедно със съдилищата на Стара Загора, Хасково, Кърджали, Чирпан и Свиленград. Обект на внимание са ключови дейности от работата на магистратите. Сред тях – етично поведение, конфликт на интереси, отчетност, публичност, прозрачност и др. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук