Съдът спря производството по дело, образувано по жалба на „ТЕЦ Марица 3“

С определение, постановено в проведеното на 29.11.2022 г. открито съдебно заседание, Административен съд – Хасково спря производството по административно дело № 387/2022 г., образувано по жалба на „ТЕЦ МАРИЦА 3“ АД, против Заповед за налагане на принудителна административна мярка № 1/21.04.2022 г. на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково. С тази мярка е спряна производствената дейност на горивна инсталация за производство на електроенергия и е определен срок на действие на принудителна административна мярка – „до привеждане на горивната инсталация в състояние, което не позволява възникване на непосредствена опасност от замърсяване на околната среда по компонент атмосферен въздух по смисъла на чл. 4 ЗООС, и до осигуряване недопускането на неорганизирани емисии вредни вещества в атмосферния въздух, констатирани от контролния орган и контролен орган по ЗУТ“.

Спиране на производството по делото съдът постанови след като установи, че в друг съд се разглежда дело, решението по което ще има значение за правилното решаване на настоящия спор. По-конкретно, пред Върховния административен съд е образувано адм. д. № 10118/2022 г. по касационна жалба против решението по адм. д. №362/2022 г. на Административен съд – Хасково. С решението по посоченото дело на АдмС – Хасково е отхвърлена жалбата на „ТЕЦ МАРИЦА 3“ АД  против Предписание №73/19.04.2022 г., издадено от директора на РИОСВ – Хасково във връзка със спиране на местата за подаване на гориво към котел за производство на електроенергия на „ТЕЦ МАРИЦА 3“ АД, и е предписано да се посочат местата за пломбиране и точното наименование на съоръженията/агрегатите, на които ще бъдат поставени пломбите.

Определението на Административен съд – Хасково подлежи на обжалване пред ВАС.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук