СЪДЪТ: ПО-ДОБРЕ 10 ВИНОВНИ НЕНАКАЗАНИ, ОТКОЛКОТО 1 НЕВИНЕН – НАКАЗАН

По-добре 10 виновни ненаказани, отколкото 1 невинен да бъде наказан. Това каза в Деня на българската конституция и на юриста Иван Маринов – председател на Районен съд Димитровград.

На 16 април, по повод празника, съдът в Димитровград организира Ден на отворените врати, събитие станало традиционно. Да се запознаят с работата на Темида бяха дошли ученици от училищата. Пред тях Иван Маринов разказа какви са различните видове съдилища, как са устроени и с какво се занимават.

Съдът не е страна, а арбитър. Той не се интересува от интересите на страните, а от интересите на правото, което не е за „слепите“. Често в обществото хората имат убеждения за вина по определени случаи. Това убеждение, обаче, трябва да бъде подплатено с доказателства, категоричен бе председателят на съда. Според него, законодателството в България е на достатъчно добро ниво, просто трябва правилно да се прилага.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук