Съдът отхвърли жалба на заличен кандидат за съветник

контакти

Административен съд – Хасково отхвърли жалба против решение на Общинска избирателна комисия /ОИК/ – Димитровград, с което е заличен кандидат за общински съветник, съобщават оттам.

Става дума за решение №137 на ОИК от 1 октомври, с което бе заличена регистрацията на Тихомир Гочев, като кандидат за общински съветник, вписан под № 29 в кандидатската листа на ГЕРБ.

В доводите си ОИК посочи, че Тихомир Гочев няма регистриран настоящ адрес на територията на България, което е основание за заличаването му. Впоследствие той обжалва решението на ОИК пред Централната избирателна комисия /ЦИК/, която постанови решение за отхвърлянето на жалбата.

Кандидатът след това обжалва и пред Административния съд. Делото бе насрочено за днес, а тричленен състав отхвърли жалбата. Решението не подлежи на обжалване.

Съдът е приел, че отразяването, както на постоянния, така и на настоящия адрес на лицето се извършва единствено и само въз основа на негово заявление, поради което наличието на регистрация по постоянен адрес не включва автоматично и регистрация на настоящ адрес. В случая липсват доказателства жалбоподателят да е изпълнил задължението си – в 30 дневен срок да е заявил промяна в настоящия си адрес, посочват от Административния съд.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук