СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ПРЕСЯВА ОБЩИНСКИ ПРОЕКТИ

Приоритетни проектни предложения представиха Общините на заседание на Областния съвет за развитие в Хасково. Той бе воден в Областна администрация от губернатора Добри Беливанов. На него присъстваха кметове, представители на Общински съвети, синдикални и работодателски организации.

Бяха обсъдени и одобрени проектни предложения на общините от област Хасково, във връзка с разработването на целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България (областите Видин, Монтана и Враца), Родопите, Странджа, погранични, планински и полупланински слабо развити райони.

Като цяло проектните предложения на общините бяха най-вече за изграждане и рехабилитация на ВиК и пътна инфраструктура  Част от проектите на Община Хасково, например, бяха за воден цикъл на общината, пречиствателна станция за питейни води при село Тракиец, реконструкция на мостовите съоръжения в селата Любеново и Динево.

Областният съвет за развитие взе решение преди всяко заседание на Регионалния съвет на Южен Централен район да се излезе с обща позиция от всички общини за актуален проблем с областно значение и на заседанията на РСР на ЮЦР да се търси подкрепа за неговото разрешаване.

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук