СЪВЕТНИК ПИТА ЗАЩО КТД НЕ СЕ ПРИЛАГА ЕДНАКВО В ОБРАЗОВАНИЕТО

контакти

newbeautyЗащо Колективният трудов договор /КТД/ не се прилага еднакво за всички, подписали го членове, пита общинският съветник, Стефан Димитров, лидер на Коалиция „Да за Димитровград”. Питането на бившия кмет, до настоящия, е свързано с изпълнение на разпоредбата на чл. 17 ал. 4, от сключен през ноември 2014 година КТД между Община Димитровград, Съюза на работодателите в системата на народната просвета, Синдиката на българските учители към КНСБ и Регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

За случая – неизпълнение на едно от споразуменията в КТД – да се плаща на работещите в сферата на образованието не по малко от 1% за всяка година придобит трудов стаж, са уведомени и синдикатите, и общината, заявява пред журналисти Димитров. Реакция обаче – никаква.

В тази връзка е и констатацията, че синдикатите бездействат, а върху някои се оказва политическо влияние. Припомнен бе случая с договореното на национално ниво увеличение на заплатите в детските градини, което обаче от 70 лв. реално се оказало 15. Димитров е на мнение, че синдикатите мълчат и по темата за промените в работното време на част от заетите в МБАЛ „Св.Екатерина“, ощетени заради преминаването на половин работен ден.

Снимка от www.dimitrovgrad.bgvesti.net

tivibearings banolea-625-50 banbaner-wid

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук