СЪВЕТВАТ ФИРМИ ОТ ХАСКОВО ЗА БИЗНЕС С КИТАЙ

контакти

Семинар на тема “Практични стъпки и оперативни програми за работа с Китай“ организира в Хасково Българо-китайската търговско-промишлена камара в партньорство с Областна администрация, Българската търговско-промишлена палата и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Форумът е част от национална обиколка, обхващаща още 25 града. Тя стартира във Видин и ще завърши в Пазарджик през юли.

Възможностите за износ в Китай, внос от там, развитие на туризма и създаване на джойнт-венчър пред представители на хасковския бизнес разясниха председателят на камарата Виктор Азманов, главният секретар Стефан Кинов и членът на борда на директорите Виолина Накова. Според Азманов изключително благоприятни сега са условията за внос на български хранителни стоки и напитки в Народната република, а правителството подкрепя това с различни програми. Българският бизнес трябва да се възползва от възможностите за директен внос, подчерта той, предлагайки помощта на БКТПК за всяка конкретна инициатива. А, че родни стоки се търсят в Китай, той илюстрира с пример за продажба на розова вода през корейска компания. Закупувайки големи количества от нашия продукт, корейците го брандирали, бутилирали и с умела реклама – продали на китайския пазар с 6-700% надценка.

Практични съвети от БКТПК дадоха по отношение на вноса от Китай, също и за реализацията на съвместни бизнес-проекти, подпомагани от правителствени програми. Голям потенциал има в туризма, подчертаха гостите. Тенденцията е все по-големи групи китайски туристи да пътуват в чужбина, а фокусът, както и в търговията, постепенно се измества от Западна, към Източна и Централна Европа, където е България. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук