СЪБОТНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ЗА ДЕЦАТА В ТЕАТЪРА

контакти

[quote]“МАЛКАТА САМОВИЛА“ ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО[/quote]

Съботни представления за деца предвижда да осъществява от септември екипът на театърАпостол Карамитев“. Те ще се играят през седмица, за най-малките димитровградчани, казват оттам. Началото обаче ще бъде още идната събота – 15 юни, от 10:30 часа, когато ще гостува кукления спектакъл „Малката Самовила“. Той е дело на Държавен куклен театър Стара Загора. Драматизация и режисура са дело на проф. Славчо Маленов, сненография и кукли – Васил Рокоманов, Силва Бъчварова. Музика – Владимир Джамбазов. Цената и за дете, и за възрастен придружител е 4 лв. Билетите вече се продават на касата.

„Малката Самовила“ има голям успех на българска и световна сцена. Това е едно от най-награждаваните представления. Красива любов, обещания за вярност, изкушения…  и скъпо платени грешки. Младият Княз ще загуби любовта си, поддавайки се на суетата. Малката Самовила – символ на истинската и вярна любов, ще изчезне заради неспазени обещания. Изпитания очакват Княза за да си я върне.

Надяваме се, че инициативите за съботните представления ще срещне голям интерес от страна на родителите, бабите, дядовците. Кукленият театър е едно от средствата, оказващи изключително въздействие за формиране на усет към красивото в поведението на детето, казват от „Апостол Карамитев“. Припомнят, че театърът от Стара Загора има 54-годишна история. На сцената му са поставени над 300 постановки от български и световни автори, пишещи за деца и възрастни. Той е водещ между куклените театри по художествени и финансови резултати. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук