Събор в Крепост, кулинарен фестивал в Ябълково

контакти

Днес и утре в димитровградското село Крепост ще се проведе традиционният събор на населеното място. На 25 май, пък, в село Ябълково ще се състои национален кулинарен фестивал.

От 19.00 часа тази вечер, 20 май, на площада в Крепост ще започне концертът на оркестър „Агрофермер“, с ръководител Кънчо Митев. От 21.00 часа нестинари от „Огнена магия“ ще покажат магичните си танци върху горещата жарава.

На 21 май, когато е храмовият празник, от 8.30 часа ще има сутрешна служба и литургия в църквата „Св. Св. Константин и Елена“. От 19.00 часа за жителите и гостите на селото концерт ще изнесе народната певица и любимка на поколения българи Бинка Добрева.

И в двете вечери ще бъде представена изложбата-базар „Творби от дърво и метал“. Организатори на събора са Кметство Крепост, Църковното настоятелство на православния храм и Община Димитровград.

На 25 май, събота, от 11.00 часа на центъра на село Ябълково ще се проведе Националният кулинарен фестивал „Празник на ябълковската пуска“. В празничната програма ще има презентация на продукти от конкурса и класиране на участниците.

Ще бъдат дадени награди и определени трите най-добри продукта в категориите „Най-вкусна ябълковска пуска“, „Най-вкусен бърсак“ и „Най-вкусен бахур“. Освен тях ще бъдат наградени и участниците за „Най-автентична рецепта за месно ястие“, „Най-автентична рецепта за месен деликатес“, „Най-добре аранжирано и впечатляващо плато с месни деликатеси“, „Най-красиво аранжирана трапеза“, „Най-атрактивно и впечатляващо украсена шатра“, както и най-шеговито, интересно, оригинално и гръмко приканване към деликатесите и масата от участник в кулинарния конкурс.

Фолклорни състави от общината и народната изпълнителка Елена Беделева ще се погрижат за доброто настроение на всички гости на най-вкусния традиционен празник.

Организатори на кулинарния фестивал са читалище „Христо Ботев 1871“ и Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук