Събират помощи в читалището в Крепост за останалото без дом семейство

контакти

Помощи за петчленното семейство, коeто остана без дом в димитровградското село Крепост след пожар, се събират в местното читалище „Селска пробуда -1927“. То е отворено от 9.00 до 17.30 часа и ще бъде своеобразен пункт в следващите дни.

Дрехи вече се събраха достатъчно. Желаещите да помогнат могат да предоставят трайни хранителни продукти, като консерви и пакети, каза кметът на село Крепост Димитрия Русева.

Тя допълни, че семейството има необходимост от строителни материали, на първо време от дървен материал и керемиди, за да се направи покривът и да се запази къщата, която е стара. Апелът предимно към фирми, които могат да откликнат с такива материали. Събират се и средства.

Имаме пълното съдействие на Община Димитровград, каза още Димитрия Русева, която благодари на всички отзовали се от селото и от други места. Предоставени са легла, които вече се монтират в незасегната от пожара пристройка, където семейството ще се подслони засега. Екип на социалните също е бил на място, съответно, подготвят се документи за отпускане на еднократна финансова помощ.

Помощите могат да се носят на място в читалището, където на разположение е читалищният секретар Михаил Михайлов, тел. 0888 10 53 40. Може да се обръщате и към кметството в селото, както и към самите пострадали. Къщата им на улиците „Иван Вазов“ и „Александър Стамболийски“ в село Крепост.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук