Събират подписи за модерен скейт парк. Графа подкрепя

Младежи мечтаят за нов и модерен скейт парк в Димитровград. Изразявайки желанието си, стартират наскоро подписка, в която вече са се подписали близо 150 човека, повечето от коиото млади хора, както и родители. Сред изразилите подкрепа е известният певец Владимир Ампов – Графа, подписал се непосредствено след концерта си в Димитровград преди няколко дни, за празника на града.

Организатори на подписката са учениците Яна – за 9-ти клас в ПМГ „Иван Вазов“, Стефан – за 8-ми клас в същото училище. Христо – за 7-ми клас в ОУ „Пенчо Славейков“.

Сегашното скейт пространство в парк „Марица“ е прекалено малко, тясно и нямаме достатъчно уреди, където да се упражняваме. Искаме нов комплекс, с различни нива на трудност за начинаещи и напреднали, където да караме свободно своите скейтове, колела и тротинетки. Новият съвременен комплекс от уреди и съоръжения за екстремни спортове ще даде възможност на града ни да домакинства на състезания и прояви. Така ще се създаде алтернатива на младите хора да реализират спортния си дух и да осъществят мечтите и идеите си, казват децата.

Призивът им е към Община Димитровград, при възможност, да финансира необходимите съоръжения, доказвайки своята грижа за здравословен и пълноценен живот. Петицията е адресирана към кмета Иво Димов, с когото скоро имат желание да се срещнат и да обсъдят тази и други идеи.

Младежите смятат, че подходящо пространство за модерен скейт парк е именно в парк „Марица“, като разширение на сегашния или на друго близко място. Това би било място, където малки и големи ще се обучават и развиват, независимо кой екстремен спорт практикуват, допълват организаторите. Следваща тяхна идея е каналът в парка, непосредствено преди т. нар. голямо дърво, да бъде обособен за екстремно каране на колела, например. За същото, според тях, може да се помисли и в парк „Пеньо Пенев“, където има подходящи наклони.

Събирането на подписи продължава, а подписката ще бъде оставена в магазин „Лев Ленд“, на бул. „Димитър Благоев“ в Димитровград, срещу Водната кула.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. Както вече знаем, има пари отпуснати от министерството на спорта, за изграждане на зала със закрит тенискорт. Ясно е, че залата придобива статут на футболно игрище след намесата на Иво Димов. Има достатъчно футболни игрища и салони, където може да се практикува футбол. Няма нужда от още едно такова игрище, по-добре вложете средствата за изграждането на скейт-парк!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук