СЪБАРЯТ ВСЕКИДНЕВНИЯ ПАЗАР В ДИМИТРОВГРАД, ПРАВЯТ БЕЗПЛАТЕН ПАРКИНГ

[quote]ПИАЦАТА ЗАД ТЕАТЪРА СТАВА ПЛАТЕНА[/quote]

Ban-LeilaЗапочна събарянето на бараките на Всекидневния пазар, в близост до централна поща в Димитровград. Вече е решено, че там ще бъде изграден обществен безплатен паркинг, казаха от Общината, потвърждавайки намеренията си, за които писахме.

Оттам съобщиха и за още една промяна, касаеща паркинг зад Бабин пазар, пред ресторант „Москва“ и театъра, който ще стане платен.

Ден преди почивните дни, работници на Общинско предприятие „Благоустрояване“ се заеха да махат вътрешните конструкции на обектите. След празниците ще се пристъпи и към цялостното събаряне.

Мястото си е отредено за паркинг, по регулация. Обектите там се премахват, тъй като няма наематели. Теренът ще бъде обособен, благоустроен и осветен. Скоро ще се изясни кога точно ще започне изграждането на паркинга, колко време ще отнеме това и колко паркоместа ще има.

Същевременно, живеещи в околните блокове и наематели на обекти инициираха подписка, в подкрепа на новия паркинг. Изразяваме пълната си подкрепа и съгласие с намерението за премахване на съществуващите временни павилиони и изграждането на паркинг, се казва в нея. Хората призовават също да се обърне внимание на прилежащите тротоари, улични лампи и пропаднали плочки…

parkingbabinПаркингът зад Бабин пазар, известен и с ролята са на пиаца за нелегални таксита, предимно за квартал „Изгрев“ ще стане платен, като идеята за това е още отпреди няколко години. Ще направим платен паркинг, с автоматични бариери. Търговците на зеленчуковото тържище ще се ползват с преференции, допълниха от Общината. Ще бъде променена и уличната регулация, за да се елиминира пиацата на нелегални таксита. Няма да може да се спира на самата улица, както е сега. Много коли паркират от външния край на паркинга, макар че има забранителен знак.

baner-wid olea-625-50 ban

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

5 КОМЕНТАРИ

    • Детска площадка до пазара и покрай нея преминаващи 100 коли, търсещи място къде да се разминат и паркират….. Ти сериозно ли?

  1. Браво,най-после нещо смислено да се случи с тези терени.Така ще е по-лесен и достъпа на живеещите в блоковете по България и Благоев.Само дано циганите да не обсебят и новия паркинг.Живеещите в околните блокове трябва да се погрижат за това.

  2. Тоа платен паркинг дето го мислят няма кой да го плаща и ще е на загуба.Това ще е повод за общинарите да го продадат на някой ГЕРБераст. А после който го купи ще го застрои с магазини.За това е по-добре да преместят там магазините които сега искат да събарят.Ако магазините са там ще има наематели и общината ще си взима неми.

  3. никакви бараки повече.Колите за разлика от хората в нашия град постоянно се увеличават.При продължителни разходки в центъра в търсене на паркинг замърсяват и без това мръсният въздух и накрая паркират където не им е мястото.А пък паркове трябва да има не само за децата,ама не им е мястото до най-големия трафик.Нека да опазим сегашните,а не да се дават за строителство както се случи с т.нар. “Форум“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук