СЧУПЕН ТЕРМОМЕТЪР ПРАТИ СПАСИТЕЛИ НА УЛИЦА „ПЪРВИ МАЙ“

Разлят живак прати екип на „Спасителна дейност“ на ул. „Първи май“ в Димитровград. Това е станало вчера преди обед. Началникът на димитровградската пожарна Иван Пачов коментира, че службата няма отношение в случая. Насочи ни да потърсим информация от областния център. Оттам коментираха, че в бюлетина няма данни за количеството на течния метал. По тяхна информация вероятно става дума за счупен термометър. В повечето случаи става така, що се отнася до разлят живак. В малки количества течният метал не е толкова опасен за възрастните хора, колкото за малките деца, казаха оттам. Екипът е замервал за наличието на изпарения и премахване на източника. 

Нови апартаменти, магазини и гаражи от 370 евро/кв.м.: 0887/ 589 831 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Много трябва да се внимава с този живак, когато се счупи тернометър.Спомням си у нас преди години го изпуснахме и трябваше да ходя доаптеката да взема прахче,което да неотрализира падналите топчета по земята.В повечето случаи става така, що се отнася до разлят живак. В малки количества течният метал не е толкова опасен за възрастните хора, колкото за малките деца. Но все пак не се знае къде може да попадне и да стане по сериозно.Вече има на пазара всякакви тернометри,които са доста по безопасни.

  2. Доста са опасни тези тернометри и точно за това днешните нови модели, които се правят са доста по безопасни от гледна точка на това ако си изпуснал нещо на земята и вътре в него има живак.Преди години и в нас се случи, но за щастие веднага поръсихме с прахообразно , което от аптеката ми казаха.Това да бъде счупено на улица може да бъде опасно, добре, че са сигнализирали веднага хората.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук