СФОРМИРАТ ПЪРВИЯ ХОР ЗА ВЪЗРАСТНИ

Емилия Тодорова
контакти

В Димитровград е на път да се сформира първия градски представителен хор, който ще бъде съставен от възрастни хора. Набират се хористи мъже и жени, над 16 годишна възраст. Прослушванията се правят всяка вечер, от 18 до 19 часа, всеки работен ден, в кабинет „Музика” при ОП „Детски и младежки център”. Това е първата, организирана такава форма за възрастни, която прави общината, каза Емилия Тодорова, художествен ръководител в центъра.

Вчера беше първи ден от прослушванията, които ще продължат до 5 октомври, но желаещите могат да заповядат и след тази дата. До момента са се явили шест жени, от които всички са одобрени. Няма такса за участие в градския хор, който ще се издържа от Община Димитровград.

След сформирането ще бъде назначен репетитор, ще се ушият костюми и ще се потърси зала. Първоначалната цел е да се образува хор до 12 човека – вокална група, а след това да се мисли за камерен и голям смесен хор.

Запълва се една празнина, защото има много формации за танци и спортуване за възрастни и др. Надявам се да се включат много хора и постепенно да се развием, каза още Тодорова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук